AdRia4Blue za plavi rast hrvatskog gospodarstva

Objavljeno 31.05.2019 - Gospodarstvo

AdRia4Blue za plavi rast hrvatskog gospodarstva

Održivi razvoj i plavo gospodarstvo bit će glavna tema međunarodne gospodarske manifestacije pod nazivom AdRia4Blue koja će se održati od 06. do 08. lipnja na riječkom Terminalu. Želeći dati poticaj hrvatskom plavom gospodarstvu i održivom razvoju, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom, u kontekstu tradicionalne, a ove godine i jubilarne 20. regate FIUMANKA organizira manifestaciju s ciljem promocije plavog gospodarstva i održivog razvoja.

Ideja je tako u Rijeci stvoriti događaj i nezaobilazno mjesto susreta gospodarstvenika i znanstvenika iz zemlje i inozemstva, mjesto razmjene iskustava i najboljih poslovnih praksi te mjesto poslovnog povezivanja. Grad Rijeka kao regionalni centar i prometno pomorsko i kopneno čvorište treba postati tradicionalno mjesto takvih susreta.

U okviru manifestacije AdRia4Blue promovirat će se plavo gospodarstvo i održivi razvoj kroz teme čistih obala voda i mora, mora kao izvora zdravlja i hrane te zelenih i pametnih tehnologija u pomorstvu. AdRia4Blue imat će izlagački i konferencijski dio – prezentacije, panel rasprave i B2B sastanke, kao i popratne sadržaje: Eko akcija čišćenja podmorja riječke luke te Adria Gastro Duel – kulinarski show vrhunskih hrvatskih šefova u pripremi morskih delicija.

Kraljevina Norveška, kao zemlja partner i pionir u pomorskoj orijentaciji i plavom gospodarstvu osigurala je dolazak više reprezentativnih govornika koji će prezentirati “zeleni zaokret” i najbolje prakse u norveškoj ekonomiji, korištenje zelenih tehnologija u norveškim tvrtkama, te mogućnosti koje postoje u okviru Darovnica za financiranje projekata zelenog i plavog rasta u Hrvatskoj.

Autor: Vedran Babič

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u