Županija kreće u uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

Objavljeno 05.03.2021 - Vijesti

Županija kreće u uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su danas OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja školske sportske dvorane. „Prilikom primopredaje kombi vozila za potrebe OŠ Klana obećali smo, ukoliko povećaju broj prvašića, da ćemo urediti i sportsku dvoranu. Prema sada poznatim podacima upisa, u Klani je trenutno najveći porast prvašića, upisano ih je 28. To je sjajna vijest, a Županija će ispuniti svoje obećanje. Izdvojili smo 770 tisuća kuna za uređenje krova i fasade školske sportske dvorane kako bi cijela škola bila uređena“, rekao je župan.

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 900 tisuća kuna, a prema riječima načelnice Šarčević – Grgić Općina Klana u investiciji sudjeluje s preko 100 tisuća kuna. Dodala je kako je ovo velik dan za Klanu jer će se zaokružiti ulaganja u školu, koja je kroz protekle četiri godine već značajno obnovljena, zahvaljujući dobrom suradnjom sa Županijom. Županija je u posljednje 4 godine financirala investicijske radove na sanaciji krova, unutrašnjih prostora i ulaza u zgradu škole u vrijednosti 1.000.000,00 kuna, te je 2019. godine nabavila kombi vozilo u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Ravnateljica škole Jelena Grbčić Samardžić zahvalila se županu na pomoći u obnovi škole i dvorane koja je djeci, ali i svim mještanima jako bitna. Osnovnu školu Klana pohađa 126 učenika u 8 razrednih odjeljenja.

Posjetu Školi prisustvovali su i resorna pročelnica Edita Stilin te predsjednik Općinskog vijeća Općine Klana Slavko Gauš.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u