Župan Komadina primio predstavnike Talijanske unije

Objavljeno 13.09.2018 - Vijesti

Župan Komadina primio predstavnike Talijanske unije

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima danas se u sjedištu Primorsko-goranske županije susreo s predsjednikom Talijanske Unije Maurizijem Tremulom, predsjednikom Izvršnog odbora Talijanske unije Marinom Corvom i predstavnicima Zajednice Talijana Rijeka, predsjednicom Melitom Sciuccom i predsjednikom skupštine Morenom Vrancichem.

Na sastanku su gosti predstavili programske smjernice Talijanske unije za novo mandatno razdoblje 2018. – 2020. godine te se razgovaralo o mogućnostima intenziviranja suradnje s Primorsko-goranskom županijom, posebice u okviru suradnje na zajedničkim projektima sufinanciranim sredstvima programa Europske unije.

Naglasivši tradicionalno uspješnu suradnju s Primorsko-goranskom županijom, predstavnici Talijanske Unije posebno su zahvalili na potpori koju je Županija pružila izdavačkoj kući EDIT u kritičnom trenutku 2016. godine. Naglasili su da daljnju suradnju sa županijskim institucijama vide i kroz zajedničke EU projekte u kojima Talijanska unija već posjeduje bogato iskustvo i tim stručnjaka koji aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi projekata.

Župan Komadina pojasnio je da Županija financijski podržava programe i projekte svih sedam Zajednica Talijana koje djeluju na njenom području te da dodatno financira rad Vijeća talijanske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije. Kao otvorena i multikulturalna sredina, Županija, naglasio je Komadina, vrlo dobro surađuje s talijanskim partnerima u niz EU projekata, ali je također, unutar granica postojećih mogućnosti, otvorena za nove prijedloge. Poseban interes u tom smislu Županija bi imala za prijenos iskustava talijanskih planinskih regija u segmentu uspjeha njihove održivosti i opstojnosti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u