Zoran Milanović naljutio sindikaliste i poslodavce

Objavljeno 08.03.2013 - Vijesti

Zoran Milanović naljutio sindikaliste i poslodavce

Nesmotrene izjave iz dana u dan se čuju od pripadnika koalicijske Vlade RH.

Niti Zoran Milanović nije ništa bolji od Linića, Jovanovića, Marasa, Opačićke, Čačića, Vrdoljaka  i  ostalih.

Nakon što je premijer Zoran Milanović sinoć u Dnevniku HTV-a optužio sindikalnog vođu Vilima Ribića da je u emisiji ‘Nulta točka’ radnike u realnom sektoru nazvao žrvama globalne krize koje se ne mogu uspoređivati s radnicima u javnom sektoru, Ribić mu je jutros uzvratio u emisiji ‘Poligraf’. Vođa Matice hrvatskih sindikata premijeru poručuje da je netolerantni marksist.

Ribić: ‘U premijeru čuči netolerantni i agresivni marksist’

‘Ako premijer moje države ne razumije što sam govorio i ovako agresivno i netolerantno na to reagira onda je to skandal. Htio bih ga podsjetiti da je to jedan marksistički koncept u bazi i nadgradnji – to negdje u njemu stoji. Baza je proizvodnja, a nadgradnja su sve javne službe koje služe građanima. To je nešto što je davno trebalo biti iza nas, izjavio je Ribić u emisiji Hrvatskog radija ‘Poligraf’.

HUP: Vlada ne bi trebala potpirivati antagonizam među socijalnim partnerima

I Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) priopćila je da je zatečena izjavom premijera da poslodavci zagovaraju izmjene Zakona o radu (ZOR) zato što bi ‘radnike tretirali kao stvari’. Vlada kao socijalni partner radnicima i poslodavcima ne bi smjela dodatno ohrabrivati navodni međusobni antagonizam već promovirati rad i poduzetničku kreaciju kao nerazdvojive temelje koji ruku pod ruku zajednički ostvaruju gospodarski rast i razvoj, ističe HUP u priopćenju. Dodaje kako promjena ZOR-a nije toliko potrebna poslodavcima koliko je potrebna cijelom društvu, a prije svega onima koji se nalaze među gotovo 375.000 nezaposlenih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u