Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu dobili božićne poklone

Objavljeno 27.12.2016 - Zanimljivosti

Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu dobili božićne poklone

Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu danas su dobili božićne poklone, omiljene poslastice koje su za njih pripremili edukatori zajedno s posjetiteljima.

Darovi su sadržavali životinjama omiljene poslastice koje su za njih u Traperskoj kolibi pripremili, zapakirali i ukrasili prigodnim porukama posjetitelji zajedno s edukatorima. Riječ je o tradicionalnoj božićnoj Slasnoj radionici u sklopu koje posjetitelji sudjeluju u obogaćivanju životnog prostora stanovnika Zološkog vrta.

Djed Mraz poslužio je najprije afričke lavove, nosate rakune i smeđe kapucine, potom gibone, zmije, merkate, pa crvene pande i smeđeg medvjeda. Obilazak je završio druženjem s papigama i lemurima.

Djelatnici Zološkog vrta tradicionalno su se danas prisjetili i Štefeka, majmuna koji je u Maksimir stigao 1926. godine i postao jednim od najslavnijih stanovnika u povijesti zagrebačkog ZOO-a. Taj majmun je egzotičnim izgledom i vratolomijama osvojio srca Zagrepčana, pa je ostao zabilježen na crno-bijelim fotografijama i razglednicama, a zahvaljujući Franji Maixneru postao je i stripovski junak.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u