Zeleno svjetlo za održavanje sljemenskih utrka 4. i 6. siječnja.

Objavljeno 27.12.2014 - Sport

Zeleno svjetlo za održavanje sljemenskih utrka 4. i 6. siječnja.

Organizatori Snježne kraljice za ove blagdane dobili su lijep dar. FIS-ova inspekcija dala je zeleno svjetlo za održavanje sljemenskih utrka 4. i 6. siječnja.

Crveni spust na Sljemenu bit će spreman za održavanje Vip Snow Queen Trophy utrka, objavili su organizatori. Potvrda je to koja je stigla nakon snježne kontrole, kakvu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa. Obavili su je danas Emmanuel Couder i Filip Gartner, predstavnici FIS-a koji su danas posjetili Sljeme.

Od snijega proizvedenog prije dva tjedna zadržala se otprilike polovica, a snježni topovi su u punom pogonu ponovno od jutros u šest sati. Noćas je palo i desetak centimetara snijega. Vremenska prognoza do najmanje 2. siječnja predviđa temperaturne minuse koji će doseći i -10 stupnjeva Celzijusa sljedeći tjedan. Za nedjelju se predviđa i 20-30 cm novog snijega.

Emmanuel Couder, direktor muškog FIS Svjetskog kupa i koordinator Svjetskog kupa pohvalio je organizatora i sve djelatnike zadužene za pripremu slalomske staze koja je zbog sadašnjeg stanja povoljne vremenske prognoze već danas i službeno dobila ‘zeleno svjetlo’ za predstojeće utrke 4. i 6. siječnja.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju 4. siječnja. Prva vožnja je u 10 sati, a druga u 12.45 nakon koje u 16.15 slijedi ‘dm Zagreb Ski Legends’, humanitarna utrka skijaških legendi. Muška utrka održat će se u utorak 6. siječnja. Prva vožnja je u 15.05, a druga u 18.10.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u