Završetak slavljeničkog vikenda na Rabu

Objavljeno 04.10.2017 - Turizam

Završetak slavljeničkog vikenda na Rabu

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba pripremili su trodnevno slavlje za svoje domaće i strane goste. U petak su tako prezentirani rezultati turističke sezone koji su oborili sve rekorde, dodijeljene su i plakete pobjednicima akcije „Tajni gost 2017.“, dok su subota i nedjelja bile rezervirane za uživanje u gastronomskim manifestacijama i zabavnom programu. Najviše pažnje posjetitelja izazvala je upravo Kanata i natjecanje u pripremanju brudeta, kao i sinoćnji koncert Četiri tenora.

Idealne vremenske prilike, čak deset natjecateljskih timova i odličan ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao poznati gurman Domagoj Jakopović Ribafish, obilježili su ovogodišnje kulinarsko natjecanje za „Naj brunčić“. Na Trgu Sv. Kristofora u nedjelju su se okupili najbolji amaterski kuhari brudeta u kotliću koji su se svojim kulinarskim egzibicijama borili za titulu najboljeg brudeta, a pobjeda je pripala Društvu športske rekreacije Kampor.

„Nije lako biti članom žirija za izbor najboljeg brudeta Raba i prijateljskih otoka. Iako je atmosfera bila sjajna, natjecatelji opušteni i veseli, a sami brudeti sjajni, trebalo je izabrati najboljeg od deset izjednačenih pred tisuću ljudi koji su željeli jesti s nama. Šalu na stranu, da mi nije zapela kost od škarpuna u prvoj minuti natjecanja, žiriranje bi bilo i kvalitetnije, ali i ovako sam presretan što sam naučio nešto novo, isprobao okuse kakvih nema na mom otoku (Korčuli) i uživao u cjelokupnom programu. Sad jedva iščekujem dane janjetine – svi na Rab!“, istaknuo je Ribafish nakon natjecanja.

Nakon napete gastronomske „borbe“, uslijedio je koncert Đanija Stpaničeva, Marka Pecotića, Marka Škugora i Vladimira Garića, poznatijih pod nazivom Četiri tenora koji su svojim specifičnim interpretacijama poznatih pjesama ostavili publiku bez daha. Nenadmašna Četiri tenora svojim su impresivnim repertoarom zabavili Rabljane i njihove goste, opravdali status izvrsnih glazbenika i odličnih zabavljača te na dostojan način zatvorili obilježavanje Svjetskog dana turizma i kraja špice sezone na Rabu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u