Završena državna završnica Sportskih igara mladih u Savudriji- Rijeka ima prvakinju u tenisu

Objavljeno 26.06.2019 - Sport

Završena državna završnica Sportskih igara mladih u Savudriji- Rijeka ima prvakinju u tenisu

U Savudriji održana državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u tenisu, atletici i graničaru

U Savudriji se 18.- 25. lipnja održala državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici , graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu

U prekrasnom okruženju kampa Veli Jože, Zagrebačkog Holdinga u Savudriji, mali sportaši amateri sudjelovali su na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu proveli su po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i graničaru, a nakon toga je uslijedio Hrvatska pošta Cup u tenisu. Teniski tereni Stella Maris u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja.

Pobjede i neka finala na državnoj završnici osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza na kojoj sudjeluju i djeca iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Put u Split u graničaru osigurale su ekipe Lipe iz Siska i Super 9 iz Koprivnice, dok su u tenisu finalisti Liv Šumak, Lea Radošević iz Dugopolja, Vilim Karačić iz Zagreba i Roko Asanović iz Klisa. Atletika je dobila 12 putnika za Split:
Djevojčice 2010.:
1. Helena Puce (Vinkovci)
2. Helena Novak (Prelog)
3. Bruna Horvatek (Zagreb)

Dječaci 2010.:
1. Luka Čonkaš (Prelog)
2. Sven Patafta (Varaždin)
3. Petar Kuzmić (Križevci)

Djevojčice 2008.:
1. Nevia Fotak (Čakovec)
2. Luna Mandić (Zadar)
3. Petra Karaman (Zagreb)

Dječaci 2008.
1. Dorian Čavlek (Prelog)
2. Viktor Mađarić (Varaždin)
3. Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je više od 700 natjecatelja koji su imali osiguran besplatni put, smještaj i sve animacije.

”Plazma Sportske igre mladih već 23. godine okupljaju školarce iz cijele Hrvatske i regije kroz sport, druženje i edukaciju. Ponosni smo što smo najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a zahvaljujući partnerima i sponzorima omogućavamo da su svi sadržaji za djecu besplatni. Mnogim natjecateljima ovo je jedina prilika da dožive more, natjecanja i druženja s vršnjacima i to je i njima i nama je najveća nagrada”- izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Osim natjecanja, djeci su na raspolaganju bile različite zanimacije i večernji party dobrodošlice, te nastupi plesne atrakcije Atomi.
Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održavaju se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do rujna sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godinu Sportske igre mladih okupile su više od 1.500.000 djece i mladih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u