Zatvorena žičara na Srđu izazvala gužve

Objavljeno 11.05.2019 - IzdvojenoTurizamVijesti

Zatvorena žičara na Srđu izazvala gužve

Jedna od dubrovačkih atrakcija, žičara na Srđu, zatvorena je više od dva tjedna. Odlučila je tako carinska uprava nakon brojnih sporova vezanih za koncesiju. Iako žičara ne radi, turisti nisu odustali od odlaska na Srđ. No, jedina cesta koja onamo vodi u lošem je stanju.

Orlanda Tokić, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika kaže kako je sporazum trenutno u izradi te da je pred samim završetkom koji će biti ponuđen budućem koncesionar. Nada se da će dogovor biti brzo sklopljen.

Tomu se nadaju i stanovnici Bosanke, naselja na putu do Srđa. Naime, gotovo 3000 posjetitelja, koliko ih se u prosjeku na dan koristilo žičarom, sada ide jedinim putem – cestom, a cesta je, posebno u gornjem dijelu, najblaže rečeno loša. Iako dvosmjerna, toliko je uska da je mimoilaženje nemoguće. Pojedini posjetitelji doživljaj opisuju kao zastrašujući.

Iz Grada kažu da je proširiti ne mogu jer je taj dio ceste izbrisan iz prostorno planske dokumentacije koja se prilagođavala projektu golfa na Srđu. Najavljuju njezino vraćanje u prostorne planove jer sa žičarom ili bez nje, Muzej Domovinskog rata i jedan od najljepših pogleda na svijetu uvijek će privlačiti posjetitelje.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u