Zatvoren jedini medicinski laboratorij na Hvaru

Objavljeno 05.11.2019 - IzdvojenoVijesti

Zatvoren jedini medicinski laboratorij na Hvaru

I dok Osječani svoju krvnu sliku mogu saznati za 15-ak minuta, Hvarani su ostali bez jedinog laboratorija na otoku. Analize će se privremeno raditi u Splitu, a županijski Dom zdravlja pokrenuo je natječaj za zapošljavanje jednog magistra biokemije i dvoje laboranata za rad na Hvaru.

Privatni laboratorij prestao je s radom 31. listopada, a vodstvo županijskog doma zdravlja za to je doznalo samo dva dana prije. Dom zdravlja već je dobio dopuštenje ministra zdravstva Milana Kujundžića za zapošljavanje osoblja u hvarskom laboratoriju.

Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, kazao je da je magistra biokemije, koja je radila na Hvaru, izrazila želju da bi radila unutar Doma zdravlja.

– Hoće li se ona prijavit na natječaj ne znamo, rekao je Rađa i ponovio da će natječaj biti objavljen i za magistru biokemije i za laborante.

Privremeno će se uzorci krvi s Hvara trajektom svakoga dana prevoziti na analizu u Split. Ravnatelj Rađa pojašnjava da će nalazi umjesto u 13 ili 13:30, kako je uobičajeno, biti dostupni u 16 ili 16:30.

Zatvoreni privatni laboratorij ionako nije radio ni vikendima ni blagdanima, kaže dr. Rađa, koji moli Hvarane za strpljenje do, kako kaže, njegova skorog otvaranja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u