Zašto u Konzumu nema hrvatskog šećera?

Objavljeno 16.11.2014 - Gospodarstvo

Zašto u Konzumu nema hrvatskog šećera?

Iako je Hrvatska izrazito razvijena u proizvodnji šećera i na tone ga izvozimo, u najprestižnijem hrvatskom trgovačkom lancu ove dane hrvatskog šećera jednostavno NEMA.
Na policama Konzuma se nalazi samo mađarski bijeli šećer i domaćice drže da je on puno lošiji od onoga hrvatskoga.
Primjerice, Viro tvornica šećera u Virovitici, jedan je od najvećih izvoznika i najprofitabilnija tvrtka u prehrambenoj industriji. Od privatizacije 2002. godine šećerana ostvaruje kontinuirani rast poslovanja i dobiti, a prošla je godina bila rekordna po prinosima, proizvodnji i financijskim rezultatima.
U proteklih 10 godina uloženo je više od 400 milijuna kuna u novu opremu te je Viro postao najmodernija tvornica šećera u Hrvatskoj.
Tvornica šećera u Virovitici najmlađa je i najmodernija šećerana u Hrvatskoj. Gradnja tvornice započela je 1976. godine, a u probnu proizvodnju puštena je 1980. godine, s dnevnim kapacitetom prerade od 4.000 tona šećerne repe.

E sad, što se moglo dogoditi da je KONZUM posustao i napravio takvu pogrešku u pregovaranjima da nije uspio nabaviti na svojim policama hrvatski šećer, pa taman on bio i skuplji, nikome nije jasno.
Uglavnom, koncern AGROKOR u čijem je sastavu i Konzum, vodeći je hrvatski čimbenik i plasmanu i kupovini hrane i prava bi bila šteta da ljudi iz uprave to ne shvate.
Hrvati žele hrvatski šećer u Konzum!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u