Zašto Komšić ne može predstavljati Hrvate iz BiH?

Objavljeno 09.10.2018 - Vijesti

Zašto Komšić ne može predstavljati Hrvate iz BiH?

Prije svega Komšić se ne osjeća kao Hrvat i BiH već kao građanin BiH koji gaji svoju političku karijeru na zagorčavanju života Hrvatima u BiH kao i Hrvatima iz Hrvatske.
Evo kako Komšić vidi jednu od najvažnijih strateških točaka za razvoj Hrvatske koaj ne može štetiti BiH niti u jednom pogledu.

Pelješki most niste mogli početi raditi bez dogovora s BiH. Imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dvaput prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most – preko bosanskohercegovačkog mora, rekao je Komšić.

Svaka čast Republici Hrvatskoj, ali nemojte od mene očekivati da budem niti mekan niti fin kad je riječ o interesima ove zemlje. Ja volim više ovu zemlju, nego Republiku Hrvatsku, kaže Komšić.

Iako Komšić tvrdi da je Hrvat, on tvrdi i da ne predstavlja Hrvate u BiH pa prenosimo citat iz intervjua s njime:

Ja ne predstavljam narod. Član Predsjedništva ne predstavlja narod. On može predstavljati samo i isključivo sve građane BiH. To piše u Ustavu. Kad polažete zakletvu pri preuzimanju funkcije, tamo piše nešto sasvim drugo. 

Bez obzira što Bošnjaci i Srbi tvrde da predstavljaju svoj narod u sklopu predsjedništva BiH, Komšić kao da je pao s mjeseca igra neku svoju privatnu igru koja nije jasna doslovno nikome.

Na ustavnu obvezu HRvatske da vodi računa i o Hrvatima u BiH Komšić ponovno neupćen govori:

Od njih u Hrvatskoj očekujem i tražim da samo znaju gdje su granice ne samo BiH nego i diplomatskog te lijepog ljudskog ponašanja. Ne očekujem da itko gura nos u naše poslove kao što i mi to ne radimo. Niti mi ne komentiramo neke stvari, niti u Srbiji niti u Hrvatskoj, a možda bismo mogli, možda bismo imali što reći….

Evo nakon ovakvih izjava razvidno je da Komšić nema obrazovanja, znanja niti mogućnosti da štiti bilo čiji interes u BiH jer je interes svih u BiH dobri odnosi s Hrvatskom koja je BiH pomagala u puno navrata.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u