Zašto dopuštamo da nam blate Hrvatsku gori od nas?

Objavljeno 12.08.2017 - Vijesti

Zašto dopuštamo da nam blate Hrvatsku gori od nas?

Iako gotovo svih 17 milijuna turista koji su posjetili Hrvatsku tvrde da je Hrvatska jako dobro organizirana država te da su Hrvati vrijedni i zanimljivi te da imaju odlične proizvode, uvijek se nađe neko strano kvazi novinarsko piskaralo koje ocrni Hrvatsku tako da neki blentavi novinari u Hrvatskoj odmah to prenesu s onim tonom koji bi trebao značiti  “eto rekli smo vam da ne valjamo ništa i da smo najgori na svijetu”.

Zašto se pojedini novinari u Hrvatskoj samozadovoljavaju na negativne vijesti u lijepoj našoj nije sasvim poznato, no jedna od teorija je da su u novinastvo ušli frustrirani likovi koji su se dočepali uredničkih fotelja te da sada konačno mogu vlastite frustracije i needukaciju silovati kroz medije.

Kada čitate hrvatske medije stječete dojam da je kod nas divlji zapad, da se ništa ne proizvodi, da će sve propasti, da su svi lopovi, da je bilo bolje u komunističkoj Hrvatskoj, da je eto baš Tito koji je pobio 100 000 ljudi bez suda i koji je branio slobodu medija i višestranačje bio uzoriti demokrata.

OK, pojedina strana frustrirana piskarala, i dobar dio neobrazovanih i kompleksiranih novinara u Hrvatskoj su još čak i razina od koje očekujemo gluposti, no kako reagira većina građana Hrvatske?

Hrvati su uglavnom počeli okretati leđa medijima i svojom ignorancijom su pokazali da ih ne zanimaju oni koji stalno pljuju po uspjehu svih nas.

Najveća osveta Hrvata se očituje u tome da je gledanje informativnih programa palo na minimum, a zbog negledanosti medija mnogi su otišli u stečaje i bankrote, točno tamo gdje im je i mjesto.

Iako nas neki strani mediji ( velika manjina) predstavljaju kao divljake i neorganiziranu naciju, treba kazati da je uglavnom u većini država medija koji blate Hrvatsku, cijeli niz  stvari iza standarda Hrvatske. Trebamo li govoriti o javnom dugu SADa i socijalnim pravima iste države, birokraciji i korupciji Italije, ultra nacionalizma Austrije, Engleske, Francuske, prljavosti gradova po Italiji, neekološkim građevinama u Britaniji, nelegalnim kolonijama, okupacijama tuđih teritorija, brojnim izbjeglicama koji se prostituiraju i kradu da bi preživjeli itd. Hrvatska je za mnoge države svjetskoga glasa prava demokratska oaza i odraz stabilnosti, no zašto to naši novinari ne prepoznaju?

Zamislite što bi napravili hrvatski novinari kraljici Elizabeti da je ona kojim slučajem kraljica Hrvatske. Razapeli bi je zbog rastrošnosti koja bi Hrvatsku stajala 410 milijun eura godišnje.

No sve to nije važno jer je Britanija super, a Hrvatska nije i to je naravno jedino ispravno !?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u