„ZAJC“ PRILAGOĐAVA PREDSTAVE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

Objavljeno 27.12.2017 - Kultura

„ZAJC“ PRILAGOĐAVA PREDSTAVE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja svoj program socijalne osjetljivosti i integriranja svojih deprivilegiranih sugrađana u kulturni i kazališni život novim korakom u tom posebno važnom dijelu svoga djelovanja. U suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti i glavnim organizatorom Festivala djece te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagodba predstava za slijepe i slabovidne osobe.

Naime, Udruga Alternator donirala je dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima osobama praćenje predstave, a donaciju je omogućila tvrtka DM-Drogerie Markt, partner projekta “Uključi me kulturno”.

Prve dvije prilagođene predstave bit će dvije izvedbe Vernovog „Puta oko svijeta u 80 dana“ u adaptaciji Blažke Müller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca u petak i subotu, 28. i 29. prosinca u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati. Audiodeskripciju će čitati glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.

Dok na izvedbu 28. prosinca publika stiže organizirano u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, s kojom riječki HNK već dugo surađuje, na subotnju izvedbu 29.12. pozivamo sve građane kojima će prijemnici konačno omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Molimo ih da se prijave na blagajnu kazališta

I dalje će se tijekom sezone nastaviti prilagodba određenih dramskih predstava slijepim i slabovidnim osobama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u