Zahvalnost svima koji su dali život i vizionarskoj Tuđmanovoj politici

Objavljeno 15.01.2017 - Vijesti

Zahvalnost svima koji su dali život i vizionarskoj Tuđmanovoj politici

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske položio je vijence na Oltar domovine na Medvedgradu te na Mirogoju, istaknuvši zahvalnost svima koji su dali život za neovisnu i međunarodno priznatu Hrvatsku te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na vizionarskoj politici.

Velika mi je čast bila danas položiti vijenac na Oltar domovine u spomen na sve hrvatske branitelje, sve koji su dali život za slobodu neovisne Hrvatske i međunarodno priznate Hrvatske. Zahvala i vizionarskoj državničkoj politici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je u izrazito nepovoljnim i kompliciranim međunarodnim odnosima iznašao sa svojim suradnicima prije više od 25 godina pravi način da dođemo do međunarodog priznanja tadašnjih 12 članica Europske zajednice, izjavio je premijer Plenković na Medvedgradu.

Rekao je kako i činjenica da se upravo taj trenutak obilježava kao Dan međunarodog priznanja potvrđuje da je Hrvatska uvijek težila europskim vrijednostima i standardima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u