Zagrebačka Zimska služba spremna

Objavljeno 14.11.2016 - Vijesti

Zagrebačka Zimska služba spremna

Zagrebačka Zimska služba, s 259 ekipa opremljenih s 18.000 tona soli i 2500 tona sipine, spremna je za čišćenje snijega u gradu, istaknuto je u centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je održana smotra njezinih vozila i opreme.

Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenoga ove do 15. travnja iduće godine, 24 sata dnevno. U GPS centru u centralnoj bazi na Žitnjaku instaliran je sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku, koji putem senzora na 17 odabranih lokacija dojavljuju trenutačno stanje kolnika. Taj sustav Zimskoj službi pomaže kako bi preventivno reagirala na najkritičnijim točkama u Zagrebu.

Na skladištu Zimske službe pohranjeno je 18.000 tona soli i 2500 tona sipine, a bude li potrebno, povlačit će se dodatne zalihe iz strateške pričuve. Radovi Zimske službe izvodit će se u četiri stupnja pripravnosti i dvije razine prednosti. Ukupno će se raliti i posipavati 2569 kilometara prometnica, od čega u prvoj razini prednosti 1093 kilometara, a u drugoj razini 1476 kilometara.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinarima je izjavio kako ove godine služba broji najviše ekipa, njih 259 na 15 mjesta u gradu. Imamo najbolje osposobljenu Zimsku službu u Europi. Mogli bi očistiti sve europske metropole, a ne samo grad Zagreb, poručio je Bandić, zahvalivši svim radnicima službe.

Rukovoditelj Zimske službe Hasan Džombić rekao je kako će građani i ove godine moći prijavljivati potrebe za čišćenjem snijega na brojeve: 01/6422-227 i 6422-228, a također i na internetskoj stranici službe gdje za svaku ulicu piše koja baza čisti snijeg.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u