Vukovar: Ponovno skinute dvojezične ploče

Objavljeno 20.10.2013 - Vijesti

Vukovar: Ponovno skinute dvojezične ploče

Nepoznati počinitelj skinuo je sinoć ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

O nestanku ploča dojavio je sinoć oko 21 sat noćni čuvar koji je pri obilasku zgrade primijetio da one nedostaju s pročelja. Policija traga za počiniteljem. Skinute ploče zamijenit će se novima, koje se su već u izradi i koje neće platiti Zoran Milanović zbog lošeg vođenja politike u Vukovaru, nego svi građani Hrvatske.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s Vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati “protuustavno i protuzakonito postavljene predmete”.

Ponovili su kako još nije došlo vrijeme za ćirilicu u Vukovaru, te da, istovremeno, u Vukovaru postoje brojni i veliki problemi koje nitko ne riješava, poput siromaštva i nezaposlenosti, a to, kažu, jednako tišti u Srbe i Hrvate u tom gradu.

Podsjetimo, na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara, te da se više neće osiguravati dvojezične ploče.

Policiju sam povukao s ulica i to sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati, poručio je nakon sastanka s Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u