Vučić u Zagrebu bahat : “nećemo mi nikoga ništa moliti”

Objavljeno 12.02.2018 - Vijesti

Vučić u Zagrebu bahat : “nećemo mi nikoga ništa moliti”

Potpuno očekivano bivši radikal i ratni huškač na okupiranom hrvatskom teritoriju Aleksandar Vučić oštro je kazao da Srbija neće nikada nikoga ništa moliti pa tako ni EU i Hrvatsku za njezin ulazak u EU asocijaciju.

Vučić je kazao mrtvo hladno da Hrvatska i Srbija imaju potpuno različito tumačenje rata u devedesetima te je i na taj način obranio svoj redikalni govor u Glini kada je 1995 godine jasno kazao da je bivši okupirani prostor Hrvatske Srbija te da je Tuđman zločinac kao i cijeli današnji državni hrvatski vrh koji podržava Tuđmanovu politiku.

Nažalost, Kolinda Grabar Kitarović nije niti jednom spomenula Domoviski rat i srbijansku agresiju na Hrvatsku, a hrvatska policija je zabranila prosvjednicima dolazak na Markov trg, pa se prosvjed morao preseliti na jedan dio Trga bana Jelačića i s toga se mjesta jasno poslala poruka da se ne žele slušati laži radikala Vučića usred Hrvatske.

Uplašena Kolinda Grabar Kitarović dala je prednost diplomaciji, a ne državnim nacionalnim interesima i vjerojatno će zbog toga izgubiti dio glasača na izborima, a Vučić je još jednom poentirao s jasnim stavom usred Hrvatske da je Srbija bila u pravu u ratovima sa Slovenijom, Hrvatskom, BiH i Kosovom.

Srbija i dalje ima sve informacije o ubijenim i nestalim Hrvatima s područja Vukovara i jasno je da će Hrvatska morati na način prisile dobiti sve te dokumente.

Aleksandar Vučić se nije ispričao za svoje ideologije u devedesetima i to mu zamjeraju ne samo Hrvati nego i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić koji je kazao da je nevjerojatno da Vučić nikako ne razumije zašto se mora ispričati i zbog čega je sporna njegova radikalna aktivnost uz agresivnu srpsku vojsku u devedesetima.

Sve u svemu, posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj je potpuni promašaj i rušenje ugleda Ureda Predsjednice Hrvatske i same predsjednice.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u