Vučić i dalje laže Srbe o Kosovu, ali i Hrvatskoj!

Objavljeno 20.07.2018 - Vijesti

Vučić i dalje laže Srbe o Kosovu, ali i Hrvatskoj!

Srbiji nisu potrebna braća već prijatelji, poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Tirani da su Hrvati i Albanci braća po oružju.

“Čestitam na izjavi. Nama nisu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo gledati da napredujemo ekonomski”, rekao je Vučić novinarima ne razumjevši da laže Srbima i dan danas i oko onoga što se događalo u Hrvatskoj u devedesetima te da Srpska Krajna ne postoji i o tome da je KOSOVO slobodna država te da tamo srbijanska čizma više nikada neće kročiti.

Grabar-Kitarović u svom se jučerašnjem govoru parlamentarcima u Tirani osvrnula i na “trajno i nerazdvojno prijateljstvo” dviju zemalja i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

“Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno… Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi – Hrvatska to neće zaboraviti”, rekla je ona i podsjetila na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu.

“Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima ni mene niti Srbiju. Ako netko misli kako me to treba plašiti – ne plaši me ni najmanje”, naglasio je Vučić poslije prijema za mlade šahiste u Predsjedništvu.

Komentirajući aktualni dijalog Beograda i Prištine, Vučić je – koristeći šahovski rječnik – rekao kako su na ploči i dalje neke figure, ali se pokušava izvući remi.

“I dalje smo u vrlo teškoj situaciji, ali ima još poneka figura na ploči, pa je moguće da se borimo, pa da probamo izvući nekakav remi, iako će biti vrlo teško”, ocijenio je Vučić te je tako još jednom izrekao laž.
Nema nikakvog remija. Kosovo i Hrvatska su slobodne države koje su se riješile teške srpske agresije i nasilništva i Srbija je trajno izgubila i rat i teritorije na području obje države.

Vučić i njegova politika od devedesetih do danas je “luzerska” politika i nema nikakve šanse da cijela Srbija ide naprijed s Vučićem, Nikolićem, Šešeljem, Vulinom, Dačićem, Dodikom i ostalim radikalima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u