Vremenska prognoza za Novu godinu

Objavljeno 01.01.2017 - Vijesti

Vremenska prognoza za Novu godinu

Nakon vremenski stabilne novogodišnje noći, tijekom koje su vatrometi ponegdje već počeli, podjednako uglavnom vedro i malo oblačno bit će i na Novu godinu, ali već u prvim danima nove godine slijedi naoblačenje, najprije dodatno zatopljenje, za zahladnjenje, u većini krajeva i oborine, pri čemu će osim kiše, u mnogim mjestima unutrašnjosti biti i snijega. Na Jadranu najprije jugo i jugozapadnjak, pa ponovno jaka i olujna bura pa sjeverozapadnjak.

U ponedjeljak u unutrašnjosti postupno naoblačenje uz južinu, a potkraj dana u zapadnim krajevima mjestimice kiša. U utorak većinom oblačno, u početku s kišom, a zatim uz zahladnjenje i snijegom koji se očekuje i u nizinama. U srijedu prestanak oborina i djelomično razvedravanje.

Na Jadranu u ponedjeljak promjenljivo, na sjevernom dijelu mjestimice s kišom. U utorak većinom oblačno s kišom i pljuskovima. U srijedu djelomice sunčano, u početku uz mogućnost za malo kiše samo na krajnjem jugu. U ponedjeljak će puhati umjereno jugo i jugozapadnjak, a u utorak će na sjevernom dijelu zapuhati jaka i olujna bura.

Nek vam je sljedećih mjeseci vrijeme po volji,
budite zadovoljni i kad je vedro, i kad kiša cmolji!

Unatoč buri, tramontani, lebićadi, južini,
bili u dijaspori ili u domovini,
nek vam je sretno u Novoj i svakoj drugoj godini!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u