Vratio se snijeg, padat će i sljedeći tjedan, toplije tek u petak

Objavljeno 24.03.2013 - Izdvojeno

Vratio se snijeg, padat će i sljedeći tjedan, toplije tek u petak

Na Jadranu se tijekom dana očekuje malo kiše, većinom na sjeveru, a navečer je moguća i u Dalmaciji.

Nakon kraćeg razdoblja sunčanog vremena i povišenih temperatura, snijeg se vratio u unutrašnjost Hrvatske. Snijeg i susnježica posebno će biti prisutni u zapadnim krajevima, i to u prvom dijelu dana. Padaline su popraćene i padom temperatura koje će se u unutrašnjosti prijepodne zadržati oko 0°C, a prema kraju dana očekuje se pad. Prognoze kažu da će snijeg nastaviti padati i početkom sljedećeg tjedna pa sve do srijede! Tek bi se od petka trebalo vrijeme opet proljepšati kada se očekuju i temperature do 10 stupnjeva u unutrašnjosti.

Na Jadranu se tijekom dana očekuje malo kiše, većinom na sjeveru, a navečer je moguća i u Dalmaciji. U Istri će se temperatura prijepodne kretati od 5 do 10 stupnjeva, a u Dalmaciji između 12 i 17, dok se sredinom dana i poslijepodne očekuje pad. U južnim dijelovima Jadrana također će biti i sunčano vrijeme, za razliku od sjevera gdje će prevladavati oblaci.

HAK je izvijestio kako je zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Zimski uvjeti su na snazi za ceste u Gorskom kotaru i Lici: D32 GP Prezid-Delnice,D305 Parg-Čabar, ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, te D42 u mjestu Poljanak. Na tim je cestama zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u