Volimo Krku!

Objavljeno 30.10.2013 - Vijesti

Volimo Krku!

Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ u suradnji s ekološkom udrugom „Krka“ Knin čistili su obale rijeke Krke u predjelu Marasovina i na Brljanu. Akciji se pridružilo i lokalno stanovništvo.

Važnost očuvanja biološke raznolikosti i čistog okoliša

U okviru svoje osnovne misije očuvanja prirode i zaštite čistog okoliša, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ redovito provodi akcije čišćenja otpada prirodno nanesenog ili nelegalno odloženog unutar granica Nacionalnog parka ili u njegovoj blizini. Podizanjem razine svijesti o potrebi zaštite prirode i o ulozi koju svaki pojedinac ima u procesu biološke raznolikosti vidno se smanjio broj odlagališta u prirodi.

 

U srijedu se uklanjalo naplavine sitnog kućanskog otpada i suhih grana na ujezerenom toku Krke ispod slapa Brljan i s obala Krke u predjelu Marasovina, u blizini naselja Matasi i Zelići, do granice Nacionalnog parka. Ovom akcijom to se područje spojilo s već uređenim i očišćenim obalama Krke.

 

Naime, ekološka udruga „Krka“ Knin u šestomjesečnoj akciji provedenoj tijekom 2013. očistila je tok i okoliš rijeke Krke od njezina izvora do granice s Nacionalnim parkom “Krka“. Projekt “Nema Frke dok je Krke“ uključio je čišćenje otpada i uklanjanje starih i bolesnih stabala na obali i u koritu rijeke od izvora rijeke do granice NP “Krka“ u cilju obnove postojeće biološke i krajobrazne raznolikosti.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u