VLAKOM U OZALJ – Rumobil vlakovi iz Zagreba i Karlovca

Objavljeno 06.03.2019 - IzdvojenoTurizamVijesti

VLAKOM U OZALJ – Rumobil vlakovi iz Zagreba i Karlovca

U nastavku projekta Rumobil tijekom ožujka i travnja bit će organizirane vožnje četiri izletnička vlaka, koja će voziti iz Zagreba i Karlovca prema Ozlju. Svi zaljubljenici u prirodu i proljeće moći će vlakom posjetiti Ozalj te u mjesecu Slave Raškaj uživati na autentičnim lokacijama na kojima su nastala remek-djela slavne slikarice podrijetlom iz Ozlja.
Program „Putevima Slave Raškaj“ sadrži turistički obilazak grada Ozlja, Starog grada i Zavičajnog muzeja Ozalj te posjet grobu Slave Raškaj u dvorištu crkve Sv. Vida, uz stručno vodstvo.

Tijekom travnja organizirani su programi „Proljetna buđenja u Jaškovu“ i posjet manifestaciji „Oldschool desant na Ozalj“. Na atraktivnoj lokaciji u dvorištu kurije gdje se nalazi Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu, 13. travnja bit će organizirane kreativne radionice (izrada skulpture od slame, izrada štrudle, izrada detoksikacijskih krema, degustacija prirodnih sokova i ostale) te predstavljanje lokalnih proizvođača hrane i OPG-ova.

Ozaljsko okupljanje ljubitelja vintage životne filozofije na obali rijeke Kupe ima kultni status. Pridružite se 27. travnja zaljubljenicima u stare automobile, bicikle i motore iz Hrvatske i susjednih zemalja te uživajte u programu i druženju koje je organizirano na kupalištu s pogledom, a fakultativno posjetite i Zavičajni muzej Ozalj.

Informacije o izletničkim vlakovima 23. i 30. ožujka 2019.

Putevima Slave Raškaj/OZALJ – Turistički obilazak „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“ (uključuje i posjet grobu Slave Raškaj)
Cijena ulaznice za Zavičajni muzej Ozalj iznosi 10 kn.

Vozni red:
Polazak: Zagreb GK 9.52 – dolazak u Karlovac u 10.46 nakon čega putnici presjedaju na vlak koji iz Karlovca polazi u 11.07 i u Ozalj dolazi u 11.36 sati.
Povratak: Ozalj 17. 10 – dolazak u Karlovac u 17.39 i veza odmah po dolasku putnika u Karlovac na vlak za Zagreb, dolazak u Zagreb u 18.25 sati.

Cijene karata:
Cijena prijevoza na relaciji Zagreb – Ozalj – Zagreb iznosi 40 kn, a Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kn.
Djeca do 6 godina putuju besplatno.
Karte su uskoro u prodaji.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u