Veliko NE jednom nacionalnom stadionu.

Objavljeno 22.07.2018 - Sport

Veliko NE jednom nacionalnom stadionu.

Novi nacionalni stadion trebao bi se graditi u Zagrebu, stajao bi oko 200 milijuna eura, nosio bi ime Plavi Vulkan i bio bi po FIFAin standardina s minimalno 35 000 sjedalica.

Ova ideja je potpuno neprihvatljiva jer bi se zbog nje zapostavili svi ostali stadioni što svakako nije cilj fer odnosa prema nogometu i sportu u Hrvatskoj. Ideja je neprihvatljiva i zbog samog imena Plavi Vulkan koji neodoljivo podsjeća na NK Dinamo. Sam projekt novoga stadiona je neprihvatljiv jer uopće nema identitet Hrvatske i naših simbola crveno bijelih kockica pa se jasno postavlja pitanje, kome je uopće moglo pasti na pamet da se amaterski odnosi prema nečemu toliko važnom.

HNS zajedno s Vladom RH i monitoringom FIFAe trebaju Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku dati svakome po cca 50 milijuna eura da svi gradovi obnove ili dograde svoje stadione.
S novcem bi se postupalo na načelu korektnosti, tako da bi Splitu za obnovu Poljuda trebalo najmanje sredstava, jer stadion već sada zadovoljava FIFAine standarde, a ostali bi trebali dobiti nešto više novaca s jasnim međunarodnim standardima.

Na ovaj način Hrvatska bi dobila četiri nacionalna i europska stadiona spremna za održavanje najzahtjevnijih nogometnih utakmica, a ne samo jedan nacionalni stadion koji je smješten u Zagrebu.

Ravnomjeran razvoj sredstava u nogometnoj strukturi učinio bi i prvenstva zanimljivijima i građani bi se osjećali zadovoljno i pravedno.

Na redu su Vlada RH, Ured predsjednice i HNS!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u