Veliki odbojkaški turniri Plazma Sportskih igara mladih stižu u Rijeku

Objavljeno 14.06.2018 - Sport

Turnir u dvoranskoj odbojci održat će se 16. 6 u dvorani Mavrinci u Čavlama, dok će se 24.6. na terenima Fitness centra Star Fan održati odbojka na pijesku
Sve zainteresirane ekipe za sudjelovanje mogu se prijaviti na na web stranici Plazma Sportskih igara mladih: http://prijava.igremladih.org/ ili direktno na dan turnira sa ispunjenom prijavnicom: http://igremladih.hr/upload/file/02%20Rukomet%20Prijavni%20List%202018%20HEP.pdf

Ekipa se sastoji od najviše 12 igrača, a za ekipu mogu igrati igrači koji su rođeni 2003. godine i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji i 2000. godište i mlađe u ženskoj konkurenciji. Utakmica se igra u 2 dobivena seta (25 poena), a u slučaju neriješenog rezultata igra se i 3. set (15 poena).
Pobjedničke ekipe plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 2. do 4. kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u