Večer čakavske poezije u Lošinjskom muzeju

Objavljeno 02.06.2018 - Kultura

Večer čakavske poezije u Lošinjskom muzeju

U četvrtak, 7. 6. 2018., u 19 sati u Velikoj dvorani palače Fritzi predstavit će ljepotu čakavskog poetskog izričaja Tonko Božanić Pepe – Kalafot.

Poznati komiški kalafat, pučki pjesnik i zabavljač Tonko Božanić Pepe – Kalafot rođen je u Komiži 6. siječnja 1947. Ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća otkriva pjesničko stvaralaštvo s kojim živi do danas. Predstavlja se recitativnim performansima u rodnoj Komiži, po obali i otocima, diljem Lijepe naše, a gostovao je i u Sloveniji. Imao je zapažene nastupe na radijskim stanicama Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule, Zagreba i Osijeka. Brojne pjesme Kalafota iz Komiže objavljene su u časopisima Slobodna Dalmacija, Hrvatskoj zori i Književnoj Rijeci. Prvu zbirku poezije objavio je davne 1997. godine.

Živi i stvara u Komiži, kreativno se bavi izradom dekorativnih i funkcionalnih predmeta od različitih vrsta drva i recitira novo stihovlje nastalo potpuno nehotično u radioni, na teraci, komiškoj rivi, gdje god se nađe, jer to je neraskidiv dio njegova duha, to je on – životni performer Tonko Božanić Pepe, Kalafot iz Komiže.

Organizatori događanja su Lošinjski muzej, Jedriličarski klub Jugo i TZ Grada Malog Lošinja.

Autor: Marijana Dlačić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u