Već za 8 godina u Švedskoj se zabranjuju automobili s unutrašnjim izgaranjem!

Objavljeno 12.01.2018 - Vijesti

Već za 8 godina u Švedskoj se zabranjuju automobili s unutrašnjim izgaranjem!

Skandinavijske države za osam godina, Njemačka 2030., a Francuska 2040. godine zabranjuju prodaju vozila s unutrašnjim izgaranjem, dakle motore kakve do sada znamo.

To znači da je razvijena Europa spremna za vodik kao gorivo i struju kao temelj osobnog prijevoza.

Gdje je tu Hrvatska koja ima čak dva proizvođača vozila na struju, RIMAC i DOK-ING?

Kako Hrvatska nema vlastitu proizvodnju vozila za osobnu uporabu na klasične motore logično je da nema niti razloga da bi štitila tu industriju, no Hrvatska ne potiče niti jednu kompaniju u Hrvatskon na proizvodnju malih električnih gradskih vozila za dvije i četiri osoba jer jednostavno niti jedna Vlada do sada nije imala hrabru EKO viziju budućnosti i da organizira stravanje najboljeg europskog vozila na struju koji mogu kupiti svi!

Zamislite da se uprava Končara, Rimca i DOK-INGa nađe za istim stolom u Vladi RH s temeljnim ciljem stvaranja najboljeg EKO vozila na svijetu koji će imati pristupačnu cijenu?

Ovakav razvoj događanja je moguć, no očekuje se inicijativa Vlade RH, a podrška građana i medija neće izostati.

Hrvatska je na sreću čista država ponajviše zbog malog broja stanovnika, no odnos prema otpadu i struji i plinu kao temeljima za prijevoz su na niskim granama zahvaljujući inertnosti obje velike stranke, SDP u i HDZu.

Kako Hrvatska uglavnom prati Njemačke trendove nameće se pitanje hoće li i Hrvatska poput Njemačke zabraniti prodaju vozila s unutrašnjim izgaranjem 2030. ?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u