Valentinovo u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Objavljeno 10.02.2014 - Zanimljivosti

Valentinovo u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Maksimirska šuma jedno je od najromantičnijih mjesta u Zagrebu. Potvrđuju to i stanovnici Zoološkog vrta o čijim se ljubavima već zna diljem Europe. Za Valentinovo pak uprava ZOO-a priprema posebna iznenađenja za posjetitelje.

Parovi koje spaja ljubav prema životinjama za Valentinovo mogu izabrati jedinstven dar – posvajanje životinja, stanovnika Vrta. Pritom svi koji dođu u paru (ljubavnom, obiteljskom, prijateljskom i sl.) za posvojenje mogu izabrati jednu ili dvije životinje, i to od 10. do 14. veljače u Tropskoj kući u Zoološkom vrtu.

Među poznatim ljubavniom životinjskim parovima u Vrtu su crni labudovi – mužjak Darwin koji je u Zagrebu već 15 godina, i ženka Alice koja mu se pridružila 2007. i odmah mu zarobila srce. Od prvog ju dana strastveno čuva, a plod njihove ljubavi je nekoliko legla mladunaca.

Prošle su se godine u Vrtu prvi put rodile kapibare. Dva neodoljiva mališana najvećih glodavaca na svijetu rezultat su velike romanse mužjaka Dirka i njegove družice Martine.

Kalifornijski morski lavovi Zagi i Edith vjerni su supružnici na čelu velike obitelji čija su se djeca raselila diljem Europe. U mirnom skladu žive i euroazijski risovi Brko i Blu. Posjetitelji ih često mogu vidjeti kako se zajedno izležavaju na granama.

Jedna opasna ljubav rasplamsala se prošle godine u nastambi gabonskih ljutica. Riječ je o najtežim otrovnicama na svijetu čiji su zubi dugi do 5 centimetara, a otrov smrtonosan. Mužjak Okano i ženka Malinga prije nekoliko su mjeseci dobili mladunca koji trenutačno nosi nadimak Ljutko.

hrt.hr

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u