Valamarova Centralna kuhinja Vinež može pripremiti čak 25.000 obroka dnevno

Objavljeno 28.09.2020 - Turizam

Valamarova Centralna kuhinja Vinež može pripremiti čak 25.000 obroka dnevno

Valamar je ovog proljeća predstavio jedinstvenu Centralnu kuhinju u Vinežu kraj Labina koja čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj te okosnicu Valfresco Direkta, Valamarove nove usluge online trgovine s dostavom koja je u lipnju svoje usluge ponudila na području Istre, a od nedavno i na području Rijeke i Opatijske rivijere.

Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je središnje mjesto za otkup i obradu domaćih namirnica te se na dnevnoj bazi opskrbljuje sirovinama što garantira svakodnevnu upotrebu svježih proizvoda, a vrši se i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Ovaj moderni pogon u kojem se pripremaju gotova i polugotova jela, opremljen je vrhunskom tehnologijom na 3.400 m2 površine i dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti.

“Ovog je ljeta u Centralnoj kuhinji obrađeno oko 40 tona krumpira, 40 tona mesa, oko 20 tona ribe, 6 tona svježe mrkve, a pripremilo se više od 20 tona juhe, 5.000 plehova kolača i 8,5 tona tijesta za pizzu. U vrhu sezone u Centralnoj kuhinji radilo je 100 djelatnika, a u zimskim mjesecima u planu je 30-40 djelatnika za potrebe pripreme namirnica i jela za Valfresco Direkt online trgovinu”, ističe Branko Knežević, direktor Centralne kuhinje Vinež.

Proizvodni pogon projektiran je na ekološki prihvatljiv način te se tako koristi sustav nadzora i upravljanja rashladnim komorama uz ekološki prihvatljiv CO2 umjesto freona, održivi sustav centralne pripreme i omekšavanja vode te selektivno odvajanje i recikliranje otpada. Za obradu hrane postoje odvojeni odjeli kao što su pripremnica povrća, mesnica, ribarnica, što toploj kuhinji osigurava već očišćenu sirovinu spremnu za daljnju pripremu. Sva hrana koja se termički obradi, odmah se hladi u uređajima za brzo hlađenje (tzv. šokeri) te se pakira i skladišti na odgovarajućoj temperaturi do transporta. Sva vozila osiguravaju transport u potrebnom temperaturnom režimu te je na taj način osigurana neprekinutost hladnog lanca. Hrana se pakira u posebnu ambalažu, od čega veći dio u modificiranoj atmosferi kako bi se osigurala svježina proizvoda. Sva hrana se prije stavljanja na tržište označava deklaracijom.

U Centralnu kuhinju i distributivni centar Vinež Valamar je uložio 29 milijuna kuna, čime je i Valfresco Direkt dobio tehnološki moderan prostor s dovoljno kapaciteta za budući rast i razvoj.

Autor: Andreja Bratić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u