Vakula: Ništa od bijelog Božića

Objavljeno 21.12.2018 - Vijesti

Vakula: Ništa od bijelog Božića

Približavaju nam se blagdani i za mnoge neradni dani tijekom kojih će neke vjerojatno i više nego inače zanimati vrijeme, i još je danas i kalendarski početak zime. U emisiji “Studio 4“ više o vremenu i zimi, govorio je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

“Trenutna prognoza pokazuje da nije zima kada je kalendarski zima. Večeras u 23 sata i 23 minute je službeni početak zime“, govori Vakula i napominje kako smo zimske uvjete imali i puno prije, te da nije nevažno što meteorolozi i klimatolozi računaju zimski period od prvog prosinca.

“Od sutra nas očekuje osjetno zatopljenje, tako da ćemo do Božića imati iznadprosječnu toplinu, južinu, a nekima bi mogao i smetati pun mjesec“, naglašava.

“U noći s Badnjaka na Božić, doći će hladan zrak, pa ima nade za poneku pahulju u gorju“, rekao je i dodao kako nakon toga dolazi nešto hladnije i sunčano vrijeme.

Vakula naglašava da kada se pogledaju statistički podaci, bijelog Božića je zapravo bilo svake četvrte godine.

Do kraja godine je mala šansa da padne snijeg, ali tijekom zime će ga sigurno biti, rekao je Vakula.

Naglasio kako za doček Nove Godine, temperature neće biti pretjerano niske. Dnevne između 5 i 6 stupnjeva, ali podrobnije treba pogledati kroz nekoliko dana na medijskim platformama i programu HRT-a.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u