Uvijek i svugdje političke fraze koje ništa ne znače

Objavljeno 10.10.2018 - Vijesti

Uvijek i svugdje političke fraze koje ništa ne znače

Predsjednica države Hrvatske je ovih dana prebacila svoj ured u Slavonski brod. I kako to već biva, zaklela se zemlja raju da se sve tajne odaju, baš na dan kad je predsjednica tobože preselila u Slavonski Brod, u Bosanskom brodu eksplozija i mrtvi i ranjeni, a Hrvati se uplašili što im je s predsjednicom.
No, kad ono predsjednice nema u Slavonskom brodu nigdje na vidiku.
Pa gdje je ona?
Tajne službe Hrvatske saznali da nam je predsjednica na sigurnom i to u Zagrebu gdje je i inače!

No važnije je od svega da je ona u Slavonskom brodu taj dan ujutro rekla rečenicu koja ništa ne znači koju doslovno može kazati u bilo kojem hrvatskom kraju. Evo pogledajte kako to zvuči…

Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

a evo kako bi to izgledalo u Lici:

Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za Liku, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

a evo kako bi to izgledalo u Zagorju:

Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za Zagorje, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

a evo kako bi to izgledalo na otocima:

Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za naše otoke, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

a evo kako bi to izgledalo u Istri:

Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za Istru, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

i tako dalje i tako dalje.

Glupave frazetine koje doslovno ništa ne znače i koje se mogu upotrebljavati svugdje treba zamijeniti s konkretnim imenima tvrtki ili ljudi, a posebno je važno znati koje su potrebe mjesta gdje se dolazi i usredotočiti se isključivo na stvarne potrebe građana, a ne na fraze i frazetine.

Primjerice, niti jedan političar koji je došao u Rijeku nikad nije niti spomenuo razvaljeno riječko priobalje ili ekološku katastrofu na Mlaci koja se ne čisti već godinama. Rijeka grca u svome smeću koje nije primjereno pohranjeno, a Grad Rijeka troši novce na goleme projekte i svoje skupe plaće i trenutačno je u iznimno lošoj financijskoj situaciji te postaje grad slučaj iz kojeg se masovno iseljava! 3 MAJ ili Viktor Lenac su potpuno nevažni….

Zašto to političare ne zanima? Pa zato jer svugdje dolaze samo PROTOKOLARNO!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u