Uskoro su Izbori! Zar ćete opet prepustiti svoju sudbinu “NJIMA”?

Objavljeno 22.10.2015 - Vijesti

Uskoro su Izbori! Zar ćete opet prepustiti svoju sudbinu “NJIMA”?

Većina građana Hrvatske nema nikakav osjećaj da su uskoro izbori i da bi se nešto moglo promjeniti, jer su dvije najveće grupacije stranaka jako slične, i nažalost, baš oni imaju najviše mogućnosti u sastavljanu buduće Vlade!

Građane je već pomalo baš briga za izbore jer su uvjereni da se baš ništa neće promjeniti nakon izbora. Građani još misle da nema nikakve alternative postojećima, i da je Hrvatska osuđena na dosadašnje ponašanje političara.

No, je li to baš tako?

Naravno da nije! Građani koji misle baš onako kako smo opisali, jednostavno nisu i ne mogu biti temelj napretka naše države. Izbori su u demokratskom svijetu sve, i na izborima se može sve i svakoga smijeniti.

U Hrvatskoj danas osim SDP i HDZ bloka postoje i manje stranke koje su svojim djelovanjima na lokalnim sredinama pokazali da se može drugačije, bolje i poštenije. Primjeri su članovi MOSTA, PGSa ili IDSa. Mjesta gdje su vladali i gdje vladaju predstavnici ovih stranaka razvijaju se pozitivno i nisu zabilježeni gotovo nikakvi nemoralni činovi.

U Hrvatskoj imamo još i Živi Zid te ORAH, stranke koje nismo imali priliku vidjeti kako vladaju nekom sredinom, no njihov politički angažman u medijima je vrlo zanimljiv, posebno onih u Živom Zidu, koji se nisu bojali niti represivnog državng aparata u trenutku kada su svojim tijelima priječili deložacije jadnih građana iz svojih jedinih domova. Deložacije su naravno plod pomahnitalih bankarskih organizacija, koje u sprezi s političarima, pravosuđem i represevnim aparatom žele zagospodariti najvažnijim točkama u Hrvatskoj.

Izbori dolaze, SDP i HDZ smo probali! Nitko ne kaže da su oni najlošiji na svijetu, no nisu ispunili očekivanja građana i iza njih se vežu prevelike afere. SDP i HDZ ne mogu i ne žele riješiti problem pravosuđa, makar im svi građani to govore već godinama.

SDP i HDZ ne žele smanjiti PDV, ne žele smanjiti birokraciju, ne žele smanjiti broj državnih agencija, ne žele staviti pod kontrolu ZAMP, financiranje različitih udruga.

I pored ogromnih mogućnosti za razvoj Hrvatske u pravcu održivog razvoja, SDP i HDZ nisu uspjeli energetski urediti državu, pa gotovo i da nemamo punjače za elektro automobile u državi, poticaji za plinske instalacije ne postoje, dapače, dobijete još i kaznu ako se odlučite za iste u obliku poreza. Sustav edukacije zdravog načina prehrane  ne postoji, pa smo postali jedna od najdebljih nacija u europi i jadna od onih nacija koja jede najmanje rubu. Natalitetna politika je toliko loša, da nas je iz godine u godinu sve manje, a i ljudi su nam počeli bježati iz Hrvatske zbog SDPa i HDZa.

SDP ni HDZ ne žele kazniti one političare koji su krali, koji su zaprljali ideju slobodnog u ugodnog života u Hrvatskoj.

I što sad?

Izbori dolaze! Vi doista mislite da će nam doći u Hrvatsku Švedi, Finci i Austrijanci i da će oni glasovati za nas te da će nam oni urediti prvosuđe, ekologiju, političku odgovornost, nova radna mjesta, gospodarstvo, školstvo…?

Ne dragi građani, neće nam niko doći! To moramo mi sami!

Zar ćete opet prepustiti svoju sudbinu “NJIMA”?

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u