Umjesto da novinari pišu o smeću, to rade građani!

Objavljeno 05.11.2018 - IzdvojenoVijesti

Umjesto da novinari pišu o smeću, to rade građani!

Hrvatsko novinarstvo danas je na najnižim granama ikada. U svojim informativnim emisijama političare prate poput malih psića umjesto da patroliraju po cijeloj državi i objavljuju pozitivne i negativne vijesti s terena.

Pojedini dijelovi države su nam prljavi i odnos prema deponiranju otpada je katastrofalan. Najgori su primjeri u najvećim hrvatskim gradovima, Zagreb, Split i Rijeka

Dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primao od ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju odlikovanje “Red prijateljstva”, u jednoj Facebook grupi osvanule su fotografije Zagreba zatrpanog neodvezenim smećem.

Facebook grupa “Vratite magnoliju”, objavila je desetke fotografija koje su slali građani Zagreba. Prema fotografijama, u Zagrebu nema kvarta koji nije zatrpan neodvezenim smećem.

Ništa bolje nije niti u Rijeci gdje su pojedini dijelovi grada toliko prljavi da se stječe dojam da ste na deponiju.

Nisu to jedine teme koje ne prate novinari, a  trebali bi. Bolnice mnoge izgledaju kriminalno, dječji vrtići i škole također, eko prijevoz na plin se u Hrvatskoj ne potiče zbog naftnog lobija, a mediji o tome šute, mnoge hotelske tvrtke ne trude se kupovati hrvatske proizvode čak kada su i iste cijene kao i uvozni itd.

Hrvatske medije danas zanimaju uglavnom političke intrige, tko je komu što rekao, tko je koga uvrijedio, tko je prešao u koju političku stranku i tko je koga napustio.

Kako dovesti medije na primjerice razvaljeno riječko priobalje ili u INAino postrojenje na Mlaci u Rijeci koje je EKO sramota cijele države za sada nitko ne zna.

Možda da se na navedenim lokacijama počne snimati neka turska serija, ili da tamo Severina predstavi novoga dečka ili da Martina Dalić tamo predstavi svoju novu knjigu….

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u