“Ulazak u EU odlična prilika za proizvođače domaće hrane”

Objavljeno 27.05.2013 - Gospodarstvo

“Ulazak u EU odlična prilika za proizvođače domaće hrane”

Prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić otvorila je u Varaždinu 6. varaždinski sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, označivši skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju kao odličnu priliku za hrvatske proizvođače autohtonih domaćih proizvoda.

Pusić je istaknula kako domaći proizvodi nisu bitni samo za otvaranje turističkog tržišta, na koji proizvođači zdrave hrane imaju najbliži pristup, nego i za postavljanje europskih standarda.

Od 1. srpnja više se ne harmoniziramo već sukreiramo europsku politiku, prema tome ono što će biti europska pravila biti će i dio onoga što Hrvatska donese sa sobom, poručila je.

Pusić je u Varaždinu pohvalila ideju organizacije sajma zdrave hrane, ističući proizvodnju zdrave, domaće hrane kao važan europski proizvod koji donosimo sa sobom.

Ponovila je svoj stav kako ne treba strahovati da nakon ulaska u EU više neće biti placa, istaknvši da će te tržnice ostati onakve kakve su i danas, pa čak i bogatije za onoliko koliko kumice mogu donijeti.

Naglasila je kako su Varaždinska županija i grad Varaždin važni centri za cijelu Hrvatsku te važan primjer za ono što je Hrvatska u stanju napraviti.

Ovaj dio Hrvatske sa županom Predragom Štromarom i varaždinskim gradonačelnikom Goran Habušem ušao je u Europu malo prije nas ostalih. Mi ćemo ih slijediti i želimo da i dalje imamo visoke standarde. Važno je podržati ove ljude koji su ovdje postavili visoke europske standarde prije nego što smo svi zajedno ušli u Europu, poručila je Vesna Pusić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u