UEFA kaznila Bjelicu i Dinamo uoči dvoboja s Benficom

Objavljeno 01.03.2019 - Sport

UEFA kaznila Bjelicu i Dinamo uoči dvoboja s Benficom

Na dan kada su prodane sve ulaznice za Dinamovu domaću utakmicu protiv Benfice, stigla je loša vijest za hrvatskog prvaka.

Odlukom disciplinske komisije UEFA-e trener Nenad Bjelica suspendiran je jednu utakmicu u Europskoj ligi zbog isključenja u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala tog natjecanja protiv Viktorije Plzen u Zagrebu. Bjelica je isključen krajem prvog poluvremena kada je tražio aut, a potom povukao desnog braniča gostiju Milana Havela kod kojeg je bila lopta. Rumunjski sudac mu je dao crveni karton, a UEFA ga je kaznila s jednom utakmicom suspenzije.

Bjelica tako neće biti na klupi Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice u Maksimiru 7. ožujka.

Isto tijelo donijelo je odluku o kažnjavanju kluba financijskom kaznom u ukupnom iznosu od 63.000 eura. Od toga se 30.000 eura odnosi na utakmicu u kojoj je Dinamo bio domaćin Andrlechtu i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak stadiona Maksimir, a 33.000 eura kazna je zbog paljenja baklji, bacanja istih u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen.

Ukupno je Dinamo u ovoj sezoni platio 234.000 eura kazne UEFA-i.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u