Udruga Spirit održava školu zvuka

Objavljeno 12.09.2017 - Zanimljivosti

Udruga Spirit održava školu zvuka

U Rijeci kreće jedan nadzvučni, neobični, kvalitetni i zanimljivi, reklo bi se Spiritovski program. Sastavljen je od serije predavanja i radionica sa prilično zvučnim imenima kao gostima.

Obrađuje teme vezane za zvuk. Od upotrebe glazbe u filmovima, zvuka u našim okruženjima, do produkcije, zvukoterapije i drugih aspekata zvuka. Gosti predavači su izuzetno zanimljiva imena i zasigurno će pobuditi dosta interesa: Marko Borić (Indijanski bubnjevi), Svemir Vranko (Zvuk i Joga) , Trak (bubnjar Zabranjenog Pušenja), Darko Vidović (Bontech, slušna pomagala) i mnogi drugi.

U Rijeci, pri Spiritu je punih desetak godina djelovala prilično uspješna škola za D.J.-e iz koje su potekli mnogi, rado viđeni, entuzijasti ovog dijela današnje glazbene scene naše županije, ali i nekoliko pojedinaca iz drugih gradova, jer je česti slučaj bio da Spiritovu školu pohode mladi koji trenutno bivaju i studiraju u Rijeci.

Paralelno uz nju postojao je i DISKODROM (sajam ploča), kao i video emisije sa DJ natjecanja i vježbi (BRUM).

Nadogradnja sustava škole dovela je do preimenovanja DJ škole u Školu zvuka, nakon što je pokrenuta serija predavanja koja je analizirala i glazbu i zvuk na više načina, koji nadilaze pojam samog DJ-inga, te ulaze u domenu opće i tehničke kulture. Pričalo se tu o utjecaju zvuka na naš svakodnevni život, u radnim prostorima, gradu, na ulicama, u školama, pričalo se o eksperimentiranju zvukom, kao i mnogim drugim zanimljivim temama, koje su članovi Spirita uspijevali postaviti uz brojne goste ovog programa, većinom volonterskim pristupom.

Idemo korak dalje! Kažu iz Spirita i najavljuju seriju predavanja i radionica.

Ovoga puta zanima nas produkcija, zvukoterapija, šamanski bubnjevi, glazba u filmu, zvuk u životu (okruženju), ali i osnove o tome što je sluh i što je zvuk, te neke druge važne i zanimljive stvari koje se tiču zvuka. Ukrcajte se u naš ZVUČNI VLAK i pripremite na predivno putovanje čiji je cilj bolje znanje o suštini zvuka i njegovim primjenama.Čekaju vas zaista eksluzivni gosti, u seriji predavanja i radionica koju zaista ne smijete propustiti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u