U Zadru otvoren Turističko-informativni centar (TIC)

Objavljeno 10.07.2017 - TurizamVijesti

U Zadru otvoren Turističko-informativni centar (TIC)

Večeras je u Zadru svečano otvoren jedan od kapitalnih projekata zadarskog turizma, Turističko-informativni centar (TIC) – na samom ulazu u staru gradsku jezgru, u najljepšem dijelu palače Cedulin.

U prizemlju su poslovni prostori, a dvorište će se moći koristiti za izložbe, predstave, koncerte, prezentacije. Radovi na izgradnji i rekonstrukciji trajali su od 2015. Svečanosti otvaranja zdanja nazočio je i ministar turizma Gari Capelli.

Taj kapitalni turistički projekt bit će početna točka za sve goste Zadra i Zadarske županije. TIC je smješten u staroj gradskoj jezgri, na prostoru vrijednog spomenika kulture, i prostire se na više od 13.000 četvornih metara.

U sklopu projekta koji se odnosi na preuređenje i prenamjenu palače Cedulin i kompleksa stare bolnice u Turističko-informativni centar izvršena su arheološka istraživanja, provedena u dvije kampanje tijekom 2014. i 2015.

Istražne je radove proveo Muzej antičkog stakla pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Zadru. Iskapanja su financirana od strane Turističke zajednice grada Zadra.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u