U Švicarskoj se zapalio splitski autobus koji je prevozio srednjoškolce

Objavljeno 12.01.2019 - IzdvojenoVijesti

U Švicarskoj se zapalio splitski autobus koji je prevozio srednjoškolce

Autobus sa srednjoškolcima iz Splita zapalio se popodne u tunelu u Švicarskoj. Iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od voditelja puta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je Hini voditelj puta Gordan Drašinac.

– Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.

Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika. Kazao je i da je autobus u cijelosti izgorio, ali da je spašeno 80-ak posto prtljage.

Švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali su 10-ak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije, dodao je Drašinac.

O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.

Srednjoškolci su se vraćali u Hrvatsku sa zabavno-skijaškog programa koji je trajao od 4. siječnja, objavili su hrvatski lokalni mediji pozivajući se na roditelje putnika.

U autobusu su bili splitski učenici iz MIOC-a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.

Autobus se zapalio u 13.10 u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.

Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta velika, a bit će poznata nakon što se istragom utvrdi šteta na infrastrukturi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u