U Saboru opet zabavno : Đakić Matiću: Šivali ste džepove, zašijte si usta

Objavljeno 21.01.2015 - Vijesti

U Saboru opet zabavno : Đakić Matiću: Šivali ste džepove, zašijte si usta

Hrvatski sabor, nakon jednomjesečne ustavne stanke, počeo je prvu ovogodišnju sjednicu na čijem je dnevnom redu osamdesetak. Desetotjedno zasjedanje otvoreno je aktualnim prijepodnevom. Pitanaj i odgovori su zabavni. Red vrijeđanja, red pitanja, red bahatosti, red ismijavanja, red poluodgovora, red demagogije…uglavnom svašta!

Iako opsežan, dnevni red će se, sasvim sigurno, dopunjavati, a već se ovaj tjedan iz Vlade očekuje zakon koji bi trebao riješiti probleme građana koji imaju kredite u švicarskim francima, a čiji je tečaj drastično porastao i dužnicima donio nove probleme.

Od Odbora za branitelje očekuje se da Saboru ponudi prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Odbor je, naime, osnovao Pododbor koji treba izraditi nacrt tog zakona, a u tom tijelu su svi članovi Odbora, predstavnici resornog Ministarstva i branitelja. Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko ističe kako Sabor čeka da mjerodavno tijelo ubrza izradu zakona, kako bi ga se što prije raspravilo na plenarnoj sjednici.

Čekaju se i izmjene Izbornog zakona koje bi trebale omogućiti da se za iduće parlamentarne izbore uvede preferencijsko glasovanje.

Leko je najavio da će se dnevni red odrađivati po prioritetima, prvi će na red doći zakoni važni za realizaciju finacijskih tokova i mjera koje Vlada poduzima, zatim europski zakoni, pa razna izvješća.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u