U Rusiji zabranjeni Jehovini svjedoci

Objavio Kigo 20.04.2017

Rusija je zabranila Jehovine svjedoke nakon odluke Vrhovnog suda koja je odlučila kako su oni “ekstremistička” grupa.

Ministarstvo pravosuđa je nakon ove odluke zatražilo da se zatvori nacionalno sjedište Jehovinih svjedoka u Sankt Peterburgu, prenosi Independent.

U ožujku je, zbog navodnih “ekstremističkih” aktivnosti zatvoren njihov administrativni centar koji ima preko 175,000 članova.
Ministarstvo tražilo zabranu djelovanja

Podsjetimo, ministarstvo pravosuđa je prošlog mjeseca je zatražilo od Vrhovnog suda da zakonski zabrani djelovanje ove vjerske organizaciju i spriječi njezine članove u širenju “ekstremističkih” tekstova.

Isto ministarstvo je početkom mjeseca je stavilo Jehovine svjedoke na popis zabranjenih ustanova skupa s Al-Kaidom i ISIS-om..

Jehovini svjedoci aktivni su u Rusiji preko 100 godina. Oni odbijaju služiti vojni rok, ne glasuju i smatraju Boga svojim jedinim vođom. Izbjegavaju domoljubna slavlja koja promiče vlada, poput proslave pripajanja Krima.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189