U Rijeci se traži izdajica. Vremena je ostalo još jako malo

Objavljeno 19.07.2019 - Vijesti

U Rijeci se traži izdajica. Vremena je ostalo još jako malo

Odluka o kreditu za Galeb nije donesena jer su snage u Vijeću Grada Rijeke oko ovog pitanja podijeljene 18:18. Oni koji su za kredit tvrde da će bez tog kredita propasti obnova Galeba, veći dio koje se financira EU sredstvima, pa će propasti i taj europski bespovratni novac. Oni koji su protiv smatraju da je riječ o još jednom zaduženju u nizu rastrošne i neorganizirane gradske uprave, kojeg će vraćati “djeca i unuci”.

U pravu su naravno ovi drugi jer Obersnel nije na pristojnoj razini razradio razinu i termin obnove Galeba pa cijena varira od 50 do 150 milijuna kuna, a vrijeme završenja obnove od dvije do tri godine.

Za Galeb ne postoji nikakav suvisli plan pa se tako ne zna niti njegova pozicija vezanja u budućnosti jer se u Lučkoj upravi protive vezati Galeba na neko adekvatno mjesto. Cijena održavanja Galeba je 34 puta veće nego što će biti godišnja zarada od tog broda pa je potpuno nejasno zašto Obersnel namjerno uvlači građane u nove dugove kada je i starih previše.

18 pametnih ruku je ipak bilo protiv novog zaduživanja građana Rijeke pored toliko potrebnijih projekata poput kolodvora, kazališta, Teatra Fenice, obnova fasada, vrtića, parkirališta na Rastočinama….

No SDP se s Obersnelom na čelu zainatio da će od onih 18 pametnih naći jednoga koji će biti izdajica grada Rijeke i građana u Rijeci te koji će za osobni interes dići ruku za novo zaduživanje građana u visini od 44 milijuna kuna.

Građani rijeke sad nestrpljivo očekuju ime guske ili gusana koja će “spasiti” Rijeku. Za to vrijeme lov na izdajicu se nastavlja!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u