U Rijeci i na Lošinju predstavlja se knjiga NEMIRNO MORE

Objavljeno 01.07.2019 - IzdvojenoKulturaVijesti

U Rijeci i na Lošinju predstavlja se knjiga NEMIRNO MORE

Hrvatska je TOP svjetska nautička destinacija. 20 posto svjetskog chartera nalazi se u republici Hrvatskoj i skoro 10 000 plovila svakodnevno plovi hrvatskim vodama. Gotovo polovica njih koja upravlja plovilima nema niti osnove znanja za sigurnu plovidbu, pa su lučki kapetani svjedoci svakakvih događanja.

Jedan od najboljih lučkih kapetana u Hrvatskoj, Zoran Tomić u svome radu se nagledao doslovno svačega. On je pravedan ali strog i to je ono što je mnogim nautičarima spasilo živu glavu. Njegova knjiga s istinitim događanjima na moru i oko mora oduševit će mnoge koji vole more, a početkom srpnja knjiga će biti puštena u prodaju.

Knjiga NEMIRNO MORE – Zapisi lučkog kapetana, sastoji se od istinitih priča koje su nastale na moru i oko mora.

Objava ovih zapisa ima namjeru da istinite primjere iz života predstavi širem čitateljstvu na jednostavan način, s ciljem da se poveća sigurnost na moru i oko njega. Ukoliko samo jedan čitatelj ne plati kaznu već taj novac uloži u obnovu znanja i nabavku opreme koja povećava njegovu sigurnost, knjiga je postigla svoj cilj.
Napisano je jednostavnim, svima razumljivim riječima, a nekoliko stručnih pojmova je dodatno objašnjeno u „tumaču pojmova“. Autor ostavlja slobodu čitatelju, da u skladu sa svojim iskustvom, sam donese zaključke i pouku kako da se na sigurniji način ugodno druži s Morem na bilo kojem kraju svijeta.
Namijenjena za publiku bez obzira na rodnu, rasnu ili političku pripadnost. Pozitivni likovi u knjizi su imenovani, negativci nisu (prepoznat će se). Knjiga može poslužiti kao praktični vodič za sigurniji susret s morem. Namijenjena je najširem čitateljstvu.

Knjiga se sastoji se od četiri poglavlja Avanturisti, Barkarioli, Profesionalci i Mali div. Ima 101 priču, 231 stranicu s 94 fotografija i tvrde korice.
Prvo izdanje je tiskano u lipnju 2019, u nakladi od 750 primjeraka s maloprodajnom cijenom od 120 kuna po primjerku.

Autor teksta je kap. Zoran Tomić, dipl.ing.; urednik dipl.ing., Aldina Burić, profesorica savjetnica; lektor prof. Ivana Stambolija; izdavač „Nautika 1780“ , Mali Lošinj, a knjigu je tiskala „Denona“ d.o.o. Zagreb.

Predstavljanje knjige biti će u Rijeci, na brodu – botelu MARINA, u srijedu 3. srpnja 2019. U 19:30 sati, a u Malom Lošinju u ponedjeljak, 8. srpnja 2019. U 20:00 sati u Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj.

Pokrovitelj predstavljanja u Rijeci je Udruga kapetana sjevernog Jadrana Kraljica Mora. U Malom Lošinju pokrovitelji su Srednja škola Ambroza Haračića i Udruga pomoraca Mali Lošinj.

Program će voditi g. Branko Domac, bivši urednik informativnog programa Radio Mali Lošinj – radio Jadranka , dugogodišnji dopisnik hrvatskog radija i voditelj internog marketinga u tvrtci „Jadranka hoteli“.
U Rijeci će dijelove iz knjige čitati g. Edi Celić, stalni član u Drami HNK Ivan pl. Zajc Rijeka, rođen u Splitu 1989, magistar kazališne umjetnosti – akademski glumac i lutkar od 2013. Dobitnik je mnogih prestižnih nagrada.

Nakon pokrovitelja prigodnu riječ će izreći urednica gospođa Aldina Burić, profesorica-savjetnica u Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj, Stanko Škrbec novinar u mirovini, publicist, dugogodišnji direktor i glavni urednik NOVOG LISTA, dr. sc. Julijano Sokolić, povjesničar i publicist, glavni urednik Otočkog ljetopisa Cres-Lošinj, kap. Boris Rukonić, dipl. ing. pomorskog prometa i međunarodni inspektor sigurnosti plovidbe, Marko Satalić, kapetan lučke ispostave Mali Lošinj i autor kap.Zoran Tomić, dipl ing p.p.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u