U ponedjeljak olakšanje. Temperature i do deset stupnjeva niže

Objavljeno 04.09.2016 - Vijesti

U ponedjeljak olakšanje. Temperature i do deset stupnjeva niže

Najnovija prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak najavljuje veliku promjenu vremena koja donosi osjetno zahladnjenje, s padom temperature u unutrašnjosti i do 15 Celzijevih stupnjeva.

Danas će vrijeme još uvijek biti djelomice i pretežno sunčano. U drugom je dijelu dana moguć pokoji lokalni pljusak. Vjetar će uglavnom biti slab, na sjevernom Jadranu poslijepodne umjereno jugo. Najviša dnevne temperature dosezat će između 28 i 33 °C.

U ponedjeljak nas očekuje jače naoblačenje s kišom, ponegdje obilnom, i grmljavinski pljuskovi koji mogu biti izraženiji na Jadranu. U poslijepodnevnim satima vrijeme će se na zapadu zemlje smiriti, a moguće je i djelomično razvedravanje.

Zapuhat će umjeren do jak sjeverac. Na Jadranu početkom dana umjereno jugo, popodne će okrenuti na jaku buru s olujnim udarima.
More će zahladnjeti svugdje.

Meteoalarm objavio žuto upozorenje

Temperatura će osjetno pasti. U unutrašnjosti će se vrijednosti temperature kretati između 15 i 20 °C, a na Jadranu uglavnom od 20 do 25.

Meteoalarm je za cijelu državu objavio žuta upozorenja, koja znače da nas čekaju potencijalno opasni vremenski uvjeti.

Za veći dio unutrašnjosti upozorenja vrijede zbog obilne kiše i mogućih bujičnih poplava. Na obali su upozorenja izdana zbog grmljavinskog nevremena i jakog vjetra.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u