U Novalji nova ponuda. Odmor nogu od ludog partija

Objavljeno 12.08.2017 - VijestiZanimljivosti

U Novalji nova ponuda. Odmor nogu od ludog partija

Da je Novalja doista u PARTY trendu dokazuje i još jedna ponuda koja je oduševila mnoge.

Naime, nakon ludog partijanja na Zrču, u Novalji preko puta samoga središta se nalazi odličan bar za opuštanje BEACH BAR LAGANINI uz dobre koktele, ali i uz posebnu ponudu koja do sada nije viđena na Pagu.

Radi se o šest akvarija u koje možete staviti svoje noge i ribica zvana “doctor fish” će vas opustiti za svega dvadesetak minuta (cijena: jedan euro jedna minuta). Početno vrištanje i nelagodu možete vidjeti na videu s gostima koji su to probali prvi put, no nakon male prilagodbe sitna neugoda se pretvara u ugodu i počinje pravi odmor za vaše noge.

Garra Rufa je riba iz porodice Cyprinidae dugačke svega do 12 centimetara, a teže oko 8 grama. Ove ribice imaju jednu vrlo čudnu osobinu: hrane se površinskim slojem ljudske kože i pri tome ispuštaju enzime koji ublažavaju tegobe bolesnika sa psorijazom.

Ribice Garra Rufa potječu iz Anatolijskih gora u Turskoj.

Žive u vulkanskim vrelima u kojima je temperatura vode od 28 do 38 stupnjeva Celzijevih. Tamošnje stanovništvo prije mnogo godina ustanovilo je da masaža tim ribicama ugodno utječe na zdravu kao i na oboljelu kožu. Nema zube i zato su njeni dodiri vrlo ugodni.

Zbog povišene temperature vode ribicama se ubrza rad metabolizma i zbog toga ogladne. Ribicama ljudska koža služi kao nadomjestak njihovog pomanjkanja bjelančevina. One čiste rane i izlučuju enzim ditranol.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u