U Malom Lošinju više plovila nego lani

Objavljeno 07.08.2014 - Turizam

U Malom Lošinju više plovila nego lani

Županijska lučka uprava Mali Lošinj nastavlja ovogodišnji trend pozitivnih rezultata pa je tako za prvih 7 mjeseci ove godine zabilježen porast od 793 plovila u odnosu na prošlu godinu, što čini povećanje od 14%. Tijekom srpnja u luku Mali Lošinj uplovilo je 3.779 plovila, što je 767 plovila više nego lani, odnosno 25,5 % više nego u istom razdoblju protekle godine.

U srpnju su bila najzastupljenija plovila sa talijanskom zastavom, kojih je bilo 1.567, dok je na drugom mjestu Hrvatska s 841 plovila. Slijede Austrijanci, Nijemci i Slovenci. Najveći zabilježeni broj plovila u jednom danu iznosio je 167.

Područje nadležnosti ŽLU Mali Lošinj rasprostire se na 6 otoka Lošinjskog arhipelaga na kojima upravlja 21 lukom. Luka Mali Lošinj otvorena je za javni promet županijskog značaja, dok su ostale luke lokalnog značaja.Dio luka iz nadležnosti ŽLU Mali Lošinj većinom su komunalne luke, dok se u desetak luka raspolaže i sa operativnim vezovima. Najznačajnije takve luke su Ilovik, Susak, Nerezine, Ufratar i Osor/Bijar.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u