U Istri počela otkazivanja, buking je dosta loš

Objavljeno 15.05.2020 - IzdvojenoTurizamVijesti

U Istri počela otkazivanja, buking je dosta loš

Epidemiološka situacija u Istri, u kojoj su se vile na osami činile kao rijetki turistički sadržaji koji bi u ovo doba mogli privući goste, povoljna je. No otkazivanja su ipak počela.

Istra je za većinu turista autodestinacija, to znači da je siguran individualni dolazak do smještaja. Stancija Jelene Ivković u svibnju je prazna. To se nije dogodilo nikad.

– Buking je dosta loš, većina što je bila se otkazalo. Sad je bukirano tek od osmog mjeseca. Imamo jedan tjedan u sedmom mjesecu, imamo jedan u šestom, a bilo je sve od petog do desetog mjeseca. Ne znamo hoće li biti last minuta s obzirom na to da se ovakvi objekti ne bukiraju u zadnji čas, kaže za HRT-ov Regionalni dnevnik Jelena Ivković, vlasnica kuće za odmor u Negričanima.

Bazen je pokriven, stolice čekaju goste koji su lani u ovo doba već uživali u miru i tišini. Centralna Istra obiluje kućama za odmor. Jedna od njih, primjerice, može primiti samo četiri osobe. Ali i ona je prazna sve do srpnja.

– Gosti koji trebaju doći sedmi, osmi i deveti mjesec čekaju da se otvore granice. Stalno smo u kontaktu, razgovaramo, pa se nadamo da ćemo se sresti i upoznati i da će sve biti ok, kaže nam Kristina Dajčić, vlasnica kuće za odmor u Sv. Petru u Šumi.

Tome se nadaju svi. Turizam direktno čini oko 15 % hrvatskog BDP-a, pa se od njega ne odustaje ni pod koju cijenu.

Sanja Kantaruti, direktorica TZ-a središnje Istre, kaže kako se radi o idealnoj destinaciji za outdoor turizam.

– Sve one koji su željni aktivnog odmora i istovremeno i nekakvog mira i sigurnosti s obzirom na to da su naši kapaciteti većim dijelom kuće za odmor, dakle relativno na osami, ističe.

Svi se nadaju otvaranju granica, a socijalna distanca je ovdje zagarantirana.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u