U Hrvatskoj proizveden najveći europski češnjak

Objavljeno 17.09.2014 - IzdvojenoVijesti

U Hrvatskoj proizveden najveći europski češnjak

U najvećoj tajnosti, punih sedam godina, na otoku Srakanama pord Lošinja, radilo se na miješanju različitih sorti češnjaka kako bi se dobio najveći i najjači češnjak u Europi.
Njegov tvorac Igor Rukavina za KIGO.hr kaže da je tek dobiveni češnjak izrazito jak i da se njegove nutricionističke vrijednost tek trebaju otkriti. Češnjak sa Srakana je sada u fazi da se proizvodi za sjeme, i tek nakon tri godine se sprema promocija i plasman najvećeg europskog češnjaka.

Najveći primjerak do sada iznosio je jednu kilu.

IGOR RUKAVINA – OPG MALA MEEEE

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mala Meeee ima sve EKO certifikate, a zemlja na kojoj češnjak raste prepuna je minerala i vitamina pa se očekuje da će nakon nutricionističkog istraživanja, češnjak sa Srakana postati pravi hit.

Novinarska ekipa KIGO.hr je prva koja je napravila intervju s gospodinom Rukavinom na temu najvećeg EU češnjaka jer je projekt do sada bio tajan.
Na Velim Srakanama osim zanimljivog češnjaka, možete naći i veliku farmu s pakama, pilićima, guskama, ovcama i vrtove bogate krumpirom, peršinom, balancanama, salatama, paprikom i ostalim voćem i povrćem što raste na otoku Srakane.
Obitelj Rukavina uskoro ulazi u nutricionističku povijest Europe.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u