U 3. maju danas počinje proizvodnja, ali….

Objavljeno 16.09.2019 - GospodarstvoVijesti

U 3. maju danas počinje proizvodnja, ali….

U riječkom 3. maju nakon dosta vremena, danas počinje proizvodnja. S obzirom na odobreni kredit HBOR-a, radnicima stižu plaće i vraćaju se na posao, potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta Juraj Šoljić.

– Veći broj radnika vratio se na posao, uređujemo okoliš, testiramo cjevovod i pripremamo se za proizvodnju. Za gradnju 733 trebamo pripremiti dovez i dostupnost broda. Desetak naših kolega radi na pripremi teglenja broda iz Pule gradnje 723. Danas očekujemo početak isplata plaća i za ožujak, rekao je Šoljić za Hrvatski radio.

3. maj je dobio novu šansu, no iz te tvrtke je otišao dobar broj radnika koji su jako dobro radili svoj posao u talijanska brodogradilišta pa je sad upitno hoće li 3 maj moću u razumnim rokovima dovršiti brodove.

Ovaj problem je imalo brodogradilište i zadnjih deset godina te je upravo to jedan od razloga zašto 3. maj uvijek iznova ulazi u financijske probleme.

Da bi 3. maj mogao normalno funkcionirati prvo cijelo brodogradilište treba očistiti, urediti da bar približno izgleda kao neko brodogradilište u susjednoj Italiji.

Samo uređeno brodogradilište može napraviti uređeni brod, ostalo su bajke…..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u