U 2018. rođeno je skoro 900 djece više nego u 2017. no….

Objavljeno 09.02.2019 - Vijesti

U 2018. rođeno je skoro 900 djece više nego u 2017. no….

Premijer Plenković jučer navečer je sudjelovao na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika i tamo je ispalio kao iz topa da bez naroda nema ni države!?
Što znači ova Plenkovićeva rečenica? Bez kojeg naroda nema koje države? Je li Plenković svjestan da ljudi svakodnevno odlaze iz Hrvatske zbog prenagomilane birokracije, bezbroj državnih agencija, preskupi vozni park političara Hrvatske, prevelikih beneficija političara, ne transparentne nabave, lošeg pravosuđa, tajnovitog ZAMPa….

Je li Plenković svjestan da bolnice u Hrvatskoj izgledaju užasno, da dječja bolnica na Kantridi u Rijeci izgleda presramotno, te da je riječko priobalje potpuno razvaljeno i da nije stavljeno u gospodarsku funkciju. Primjer INA na Mlaci u Rijeci godinama truje građane i država nije bila u stanju kazniti INAu te očistiti navedeni prostor. Ništa bolje nije u Bakru, Kraljevici, Kostreni, Omišlju.

U svom govoru istaknuo je kako su pred Hrvatskom još brojni gospodarski izazovi, nastavak mirovinske reforme, dodatni napori u reformi pravosuđa. Najvažnijom zadaćom označio je demografsku revitalizaciju Hrvatske. Što znači za Plenkovića izazov? Da li Plenković može shvatiti da nema trebaju rješenja, a ne izazovi?

– Demografska revitalizacija sa nizom mjera koje poduzimamo u protekle dvije godine počela je pokazivati određene signale uspjeha. U 2018. rođeno je skoro 900 djece više nego u 2017. Tome su sigurno pridonijele porezna reforma, mjere prema mladim obiteljima, mladim majkama, svima koji se odlučuju imati djecu, i na tome tragu ćemo nastaviti jer bez naroda nema ni države, istaknuo je predsjednik Vlade RH, ne shvaćajući da Hrvatska nije inkubator za Irsku, Njemačku ili SADe gdje ćemo mi financirati nastanak djece koje će raditi i stvarati nove vrijednosti u inozemstvu.

Zašto nitko od visokih političara koji su krali Hrvatsku i Hrvate nije vratio ukradeno i završio u zatvoru? Zašto ne možemo glasovati i putem interneta? Zašto nacionalne manjine imaju veća prava nego u bilo kojoj drugoj državi EU! Zašto se toliki novci daju na kojekakve udruge, vjerske zajednice ili nacionalne manjine dok su dječje i ostale bolnice devastirane, zašto neki direktor u nekim državnim agencijama ima veću plaću od premijera Vlade RH, zašto se milijuni kuna oduzimaju građanima Hrvatske za ZAMP, a po Hrvatskoj se slušaju cajke iz BiH i Srbije, zašto hrvatsko pravosuđe i forenzičari ne mogu dati jasnu informaciju o događanjima i u Jasenovcu i na Blajburgu i Križnom putu i jasno osuditi zločine na temelju točnih informacija i osuditi imenom i prezimenom one koji su odgovorni za zločine bili oni živi ili mrtvi, zapto ne možemo osuditi i zatvoriti niti jednog suca u Hrvatskoj?

Ovo su neka od pitanja zbog kojih građani Hrvatske napuštaju Hrvatsku. Što prije to shvate hrvatski političari, započeti će povratak Hrvata u svoju državu. Do tada Hrvatska će samo biti inkubator za razvijene države!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u