Tri najčešće ženske predrasude koje kompliciraju vezu

Objavljeno 07.03.2016 - Ona&On

Tri najčešće ženske predrasude koje kompliciraju vezu

Umjesto da se opuste i uživaju sa partnerom, većina predstavnica nježnijeg spola analizira svaki njegov korak i uglavnom donosi pogrešne zaključke.

Muškarci stalno ističu da žene “vole” sve zakomplicirati, a francuski psiholozi su potvrdili da predrasude kod dama u velikoj mjeri uzrokuju probleme u vezi.

Većina predstavnica nježnijeg spola analizira svaki muški njegov korak i uglavnom donosi pogrešne zaključke, što dovodi do svađe i obostranog nezadovoljstva.

1. Ako pokažem da želim ozbiljnu vezu i brak, misliti će da sam očajna udavača i to će ga odbiti.

– Istraživanje je pokazalo da čak 73 posto muškaraca voli kada žena poduzme inicijativu u vezi. Ukoliko želite ostaviti dojam da vam nije previše stalo do partnera, on može pomisliti da je zaista tako, i na kraju ćete vi biti u gubitku. Ako pokažete da želite ljubav, partner će vas poštovati u tom smislu i jasno vam dati do znanja da li vam je može pružiti.

2. Svi muškarci su loši, nema zaštitnika i džentlmena.

– Ovo je tipična predrasuda suvremenih dama koje sebe doživljavaju kao romantične princeze, ali psiholozi smatraju da se iza takvih floskula krije strah od vezivanja. Ovakvim stavom tjerate potencijalne partnere.

3. Muškarci vole samo lijepe djevojke.

– To nije točno, a ljepota je relativna stvar. Većina muškaraca za ozbiljnu vezu i brak traži ženu koja im odgovara po karakteru, pa često zanemaruju izgled.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u